Dagje Rotterdam

Gelegen aan de Wilhelminakade, die langs de Maas loopt, is de Rotterdamse pier wereldberoemd. De route van Rotterdam naar New York en terug werd van 1901 tot 1971 door schepen bevaren. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was de Holland Amerika Lijn voor veel (Oost) Europeanen een onmisbare schakel tussen Europa en Amerika.

Tussen Rotterdam en New York City is er een nauwe band. Sinds 1873 vervoeren schepen passagiers en vracht tussen de steden. Ook de architectuur van Rotterdam wordt vandaag de dag beïnvloed door Amerikaanse ontwerpprincipes.

De Wilhelminakade is omgeven door wolkenkrabbers, die de lucht vullen. Met een gemiddelde hoogte van 150 meter zijn de constructies gemaakt met behulp van de meest up-to-date milieuvriendelijke processen en innovatief design. Voor zover ik weet, is het motto van de architect “hoe hoger, hoe beter”.

Ontspan en geniet van het uitzicht.

Het Hotel New York is het enige originele bouwwerk aan de Wilhelminakade in Rotterdam (vóór het bombardement van 1940). Oorspronkelijk het hoofdkantoor van Holland America Line, is het gebouw omgetoverd tot een hotel en restaurant waar je kunt genieten van een drankje en een hapje terwijl je de bezienswaardigheden van het Rotterdamse stadsbeeld bewondert.

Rondleidingen door de haven van Spido

Water is de leukste manier om de Rotterdamse haven- en maritieme geschiedenis te waarderen. Naast het geven van inzicht in het verleden van de stad en het tonen van moderne uitvindingen, varen de legendarische Spido-boten rond de meest fascinerende gebieden van de rivier de Maas en de haven van Rotterdam. De passagiers van een Spido bevinden zich ook in een uitstekende positie om onderweg de moderne skyline en internationaal erkende architectuur van de stad in zich op te nemen.

rotterdam erasmus brug

Ontdek de haven van Rotterdam.

Een lange en roemruchte nautische geschiedenis heeft de stad Rotterdam beïnvloed, die enkele eeuwen teruggaat. Rotterdam, ook wel bekend als de “Poort naar de Wereld”, was ooit de belangrijkste haven van Europa – en jarenlang de wereld – aangezien de Holland America Line dagelijks tienduizenden passagiers en goederen van Rotterdam naar New York vervoerde.

Wanneer u vandaag de centrumhaven van de stad bezoekt, kunt u een fascinerende blik werpen op het verleden van de stad, terwijl u ook het huidige uitzicht en de architectuur in u opneemt die de stad van de andere onderscheidt. Verken de opmerkelijke architectuur, historische gebouwen en adembenemende bezienswaardigheden van Rotterdam terwijl u ontspant aan boord van een goed uitgeruste boot tijdens een van de vele excursies, cruises en dagtochten die voor u beschikbaar zijn. Spido, de Rotterdamse vloot van rondvaartboten die langs de rivier de Maas en rond de meest fascinerende locaties van de haven varen, is een van de meest ongelooflijke manieren om alles tegelijk in je op te nemen.

Spido werd in 1919 opgericht om het vervoer door de haven te verzorgen. Na de Tweede Wereldoorlog zocht het bedrijf een nieuw doel en werd het een cruise-operator, met rondleidingen door de nieuwste gebouwen, bruggen en scheepvaartinfrastructuur die overbleef. Tijdens een typische havenrondvaart passeren bezoekers de oude scheepswerven en dokken van het Rotterdamse Scheepvaartkwartier (maritieme wijk) en de voormalige Holland America Line-kantoren, die zijn gerenoveerd tot Hotel New York.

Bovendien kun je vanaf de boot de unieke architectonische bezienswaardigheden van Rotterdam van dichtbij bekijken. Als resultaat van de wederopbouw van de Tweede Wereldoorlog is de kern van de stad opnieuw ontworpen met een gedurfd, vooruitstrevend perspectief, zoals blijkt uit de gebouwen, wolkenkrabbers en bruggen. Met name de Erasmusbrug (ook bekend als “De Zwaan”), de torenhoge Euromast en de moderne wolkenkrabbers langs de Wilhelminakade-pier zijn allemaal opmerkelijke voorbeelden van de kenmerkende bouwstijl in Nederland. Het open bovendek van de Spido zorgt voor fantastische fotomogelijkheden en drankjes en snacks zijn te koop aan boord van het schip.

Rondleidingen en evenementen met een specifieke focus

Naast de beroemde havenrondvaarten biedt Spido naast de populaire havenrondvaarten ook dagvakanties en themacruises aan. Je kunt een Spido-ticket combineren met toegang tot andere attracties zoals het Wereldmuseum (waar je de culturele schatten van de wereld kunt zien die hun weg naar Rotterdam hebben gevonden), het Maritiem Museum of de Euromast. U kunt een Spido-ticket ook combineren met toegang tot andere attracties zoals het Wereldmuseum, het Scheepvaartmuseum of de Euromast. Er worden ook seizoensgebonden rondleidingen aangeboden.

Bron: Taxi Boeken Rotterdam